Дечја недеља у Општини Медвеђа

 11. октобар 2024.


У оквиру Дечје недеље, у петак, 11. октобра, наша Општина имала је част да угости малишане из предшколске установе ПУ "Младост". Заменик председника, Раде Перовић, срдачно је дочекао наше најмлађе суграђане и поделио им симпатичне поклоне.

Дечја недеља је време када посвећујемо посебну пажњу деци, њиховим правима и потребама. Ова посета представљала је одличну прилику да се упознамо и још више приближимо нашим малишанима, подстичући их на креативност и дружење.

Током ове недеље, организоваћемо и друге активности усмерене на промоцију значаја детинства и образовања. Позивамо све да се укључе и подрже наше малишане!

Дечија недеља, као највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечијих права, ове године се одржава под слоганом “Ја сам дете, имам план: толеранција и љубав за сваки дан!” у периоду од 7. до 13. октобра. Под покровитељством општине Медвеђа и у организацији Културног центра Медвеђа, за нашу децу припремљен је богат програм који има за циљ квалитетан подстицај њиховог развоја и безбрижног детињства, кроз промовисање и заштиту њихових права.

Традиција обележавања Дечије недеље у свету и у нашој земљи је дуга и значајна. Она је дефинисана Законом о друштвеној бризи о деци и данас је обухваћена Законом о финансијској подршци породица са децом. Ова недеља организује се с циљем да деца остану у центру друштвених настојања, да буду срећна, заштићена и да живе у здравом и сигурном окружењу, у којем могу да остваре свој максимални потенцијал.

Позивамо све да у наредној недељи пружимо нашој деци посебну пажњу, радост и задовољство. Придружите им се у активностима, разговарајте с њима и размислите о томе како можемо заједно унапредити њихов живот. Ову манифестацију у Србији подржава Министарство за бригу о породици и демографију.